Na hlavný obsah

A kormányszintű arrogancia, a cinizmus és egy kis uniós szerepjáték hete

Belpolitikai összefoglaló Szilvássy Józseffel.

A múlt héten a kormány elfogadta a közmédia megváltoztatásáról szóló törvényjavaslatot, ezzel elindítva a Szlovák Rádió és Televízió intézményének megszüntetésének folyamatát és az egyik uniós biztos látogatta meg a kulturális minisztériumot, hogy válaszokat kérjen a Fico-kormány törvénytervezeteivel kapcsolatos kérdésekre.

Csütörtökön a közszolgálati média alkalmazottjai feketébe öltözve demonstráltak a kormány törvénytervezete ellen amellyel politikai kontroll alatt akarják tartani az intézményt.

Szlovákiába látogatott Věra Jourová az Európai Bizottság politikai értékekért és az átláthatóság koordinációjáért felelős alelnöke, és többek között úgy nyilatkozott, hogy a bizottságnak nem érdeke, hogy befagyassza Szlovákia uniós forrásait, de garanciákat akar arra, hogy nem kerül sor a forrásokkal való visszaélésre.

Közzétette Facebookon a rendőrség az Andrej Danko januári balesetéről készült videót. Andrej Dankónak két évre bevonták a jogosítványát a januári, pozsonyhidegkúti (Dúbravka) autóbalesete miatt, emellett pénzbüntetést kell fizetnie.

Közéleti-politikai összefoglaló Szilvássy József újságíróval a Pátria Rádióban. A műsort Kálmán Norbert vezette.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban