Na hlavný obsah

Nem váltották le Zuzana Dolinkovát és Martina Šimkovičovát

142 képviselő vett részt a menesztésükről szóló szavazáson. A tárcavezetők elleni leváltási kezdeményezést 64-en támogatták.

Nem váltották le Zuzana Dolinkovát és Martina Šimkovičovát
Foto: TASR/Martin Baumann

Nem váltotta le kedden a parlament Zuzana Dolinková (Hlas) egészségügyi minisztert. Az ellenzéki leváltási kezdeményezést 64-en támogatták a jelenlevő 142 képviselőből, 78-an ellene szavaztak.

Leváltását a Slovensko mozgalom, a PS és a KDH kezdeményezte. Azzal érveltek, hogy a miniszter nem foglalkozik az ágazat problémáinak megoldásával, összeomlófélben van az ambuláns betegellátás, általános a nővérhiány, és veszélybe került az egészségügynek szánt uniós támogatások felhasználása.

Dolinková visszautasította az ellenzék állításait, közölte, hogy a tárcája dolgozik a problémák fokozatos megoldásán, és bejelentette az ambuláns betegellátás megreformálásának előkészítését.

Ugyancsak nem sikerült leváltani Martina Šimkovičová (SNS-jelölt) kulturális minisztert. Az ellenzéki kezdeményezést 64-en támogatták a jelenlevő 142 képviselőből, 78-an ellene szavaztak.

A bizalmatlansági indítványt a PS és az SaS képviselői adták be még februárban. Szerintük a miniszter a kijelentéseivel és lépéseivel aránytalanul beavatkozik a kulturális szabadságba.

Šimkovičová visszautasította az állításaikat, és leszögezte, hogy a tárca a kormányprogramot hajtja végre. A miniszter mellett kiálltak a kormánypárti képviselők és a kormány tagjai is.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban