Na hlavný obsah

Különböző információk vannak Fico állapotáról

A miniszterelnök átesett az életmentő műtéten az éjszakát mélyaltatásban töltötte. Az állapotáról továbbra is ellentmondásos információk keringennek.

Különböző információk vannak Fico állapotáról
Robert Fico hordágyon szállítják a besztercebányai Roosevelt kórházba miután meglőtték a nyitrabányai kihelyezett kormányülés után 2024. május 15-én. Foto: TASR/Ján Krošlák

Csütörtök reggel továbbra is ellentmondásos információk kerülnek ki Robert Fico miniszterelnök állapotáról, akit szerda délután megpróbáltak lelőni a nyitrabányai kihelyezett kormányülést követően. A kormányfőt a fegyveres támadás után helikopterrel a besztercebányai Roosevelt kórházba szállították, ahol sajtóhírek szerint közel négy órán keresztül műtötték.

A miniszterelnököt három találat érte. Robert Kaliňák védelmi miniszter és kormányfőhelyettes szerda este nyolc után tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a meglőtt kormányfő az életéért küzd.

Tomáš Taraba környezetvédelmi miniszter viszont a BBC-nek adott késő esti interjújában már úgy fogalmazott, hogy Robert Fico túl van az életveszélyen.

„Ha jól tudom, szerencsére a műtét jól sikerült. Remélem, hogy végül túléli, jelenleg nincs életveszélyes állapotban” – hangsúlyozta.

23 óra tájékán a hazai televíziók és hírportálok is arról számoltak be, hogy a miniszterelnök valóban átesett a műtéten, állapota pedig stabil.

Filip Kuffa államtitkár reggel arról írt, hogy Fico állapota stabil. Nem sokkal nyolc óra előtt a Markíza televízió megbízható források alapján pedig azt írta, hogy a miniszterelnök továbbra is életveszélyben van.

(aktuality)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban