Na hlavný obsah

A belügyminiszter elképzelhetőnek tartja a legális fegyvertartás szigorítását

Matúš Šutaj Eštok belügyminiszter elképzelhetőnek tartja a legális fegyvertartás feltételeinek szigorítását. Véleménye szerint az iskolák fenntartóival is beszélni kell a gyermekek védelméről. Ezt a csütörtöki tragikus prágai lövöldözés kapcsán mondta pénteken.

A belügyminiszter elképzelhetőnek tartja a legális fegyvertartás szigorítását
Matúš Šutaj Eštok belügyminiszter (Hlas-SD) Foto: SITA/Milan Illík

Mint azonban megjegyezte, még a legjobb jogszabály sem segít egy mentálisan zavart személy esetében, mint ahogyan az Prágában történt.

A megelőzés lehetőségét az iskolai oktatásban is látja, nem szeretné azonban, ha az iskolák „felfegyverzett erődökké“ válnának, mint az Egyesült Államokban.

Elmondta, hogy a prágai tragédia után a rendőrség elővigyázatossági intézkedéseket hozott. Emlékeztetett arra, hogy a közelmúltban Szlovákia is foglalkozott az iskolákat fenyegető e-mailekkel. Beszámolt arról, hogy Besztercebányán már sikerült felkutatni a gyanúsítottat, aki beismerő vallomást tett.

Az októberi adatok szerint Szlovákiában csaknem 153 ezren rendelkeznek fegyvertartási engedéllyel, és több mint 433 ezer legálisan tartott lőfegyvert tartanak nyilván.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban