Na hlavný obsah

Věra Jourová uniós biztossal tárgyaltak a kulturális minisztérium képviselői

A szlovákiai uniós forrásokkal, és a közmédia jövőjével is foglalkozott tegnapi pozsonyi tartózkodása során Věra Jourová.

Věra Jourová uniós biztossal tárgyaltak a kulturális minisztérium képviselői
Věra Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős biztosa Foto: TASR

Az Európai Bizottság politikai értékekért és az átláthatóság koordinációjáért felelős alelnöke azt mondta, a bizottságnak nem érdeke, hogy befagyassza Szlovákia uniós forrásait, de garanciákat akar arra, hogy nem kerül sor a forrásokkal való visszaélésre.

Mint mondta, Robert Fico kormányfő és Peter Kmec uniós forrásokért felelős kormányalelnök is kezeskedtek arról, hogy vannak mechanizmusok, amelyek megakadályozzák a visszaéléseket.

Jourová az RTVS jövőjéről is tárgyalt a kulturális minisztérium képviselőivel. Üdvözölte, hogy a törvényt a parlament rendes és nem gyorsított eljárásban tárgyalja meg. Mint mondta, az Európai Bizottság nem szól bele a közmédia személycseréibe, viszont aggódik az álhírek elleni harc miatt, mert mint mondta, ezen a téren a közszolgálati intézményeknek megvannak a kötelességei. „Az embereknek joguk van szabadon nyilatkozni, de a közmédiának kötelessége ezt korrigálni,” tette hozzá.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban