Na hlavný obsah

Mennyire elfogadó a szlovákiai magyar társadalom?

Egy autista fiatal felnőttet nevelő édesanya, egy saját neméhez is vonzódó slam poetry bajnoknő, egy kényszerbetegséggel élő komáromi énekes, valamint egy elvált nő mesélt saját tapasztalairól.

Mennyire elfogadó a szlovákiai magyar társadalom?

Mennyire elfogadó, mennyire toleráns Szlovákia, mennyire elfogadó a szlovákiai magyar társadalom? Vendégeink voltak:

– az első országos női magyar slam poetry bajnok, Gyenge Veroni, aki nem titkoltan az LMBTQ-közösséghez sorolja magát és melegjogi aktivistaként is ismert.
– a kényszerbetegségét nyíltan vállaló Kaprálik György énekes, a Ponyvalegény nevű zenei formáció frontembere.
– valamint Kuklis Katalin rádiós újságíró, aki néhány éve egy váláson ment keresztül, és legújabb színházi munkájába – melyben ezúttal nemcsak színészként, hanem forgatókönyvíróként is részt vett – többek között a válás tematikáját is beleszőtte.
– Rajtuk kívül felvételről meghallgathatták egy autista fiatal felnőttet nevelő édesanyával, Csenger Krisztinával készült interjúnkat is, aki elmesélte, milyen nehézségekkel kellett szembenézniük férjével, amikor Ákos fiuk iskoláskorú lett. Krisztina szerint az elmúlt években ugyan történt egyfajta pozitív irányú perspektívaváltás a társadalom részéről a fogyatékos emberekkel szembeni hozzáállás terén, de azért még bőven akad tennivaló.

Az összeállítást Jakubecz László készítette a hétfői Nappaliban.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Nappali rovatban