Na hlavný obsah

Az iskolákat jelenleg nem fenyegeti újabb veszély, csütörtökön folytatódik a tanítás

A rendőrség minden olyan iskolát ellenőrzött amit kedden bombatámadással fenyegettek.

Az iskolákat jelenleg nem fenyegeti újabb veszély, csütörtökön folytatódik a tanítás
Foto: TASR/Pavol Zachar

Az iskolákat jelenleg nem fenyegeti újabb veszély, csütörtökön zavartalanul folytatódik a tanítás. A rendőrség minden olyan iskolát ellenőrzött, ahol kedden bombatámadással fenyegettek. Előzetes megállapításuk szerint kibertámadásra, illetve hibrid fenyegetésre utaló jeleket találtak. A nyomozás még folyamatban van. Erről az oktatási minisztérium kommunikációs osztálya tájékoztatott.

Kedden a biztonsági erők az iskolák bezárásának lehetőségét fontolgatták, miután több mint 1500 bombariadóról szóló bejelentés érkezett.

„Szeretnénk köszönetet mondani minden igazgatónak, tanárnak és iskolai dolgozónak a válsághelyzet kezelésében tanúsított felelősségteljes hozzáállásért és segítségért. Köszönet illeti a rendőrséget szakmai elkötelezettségéért, támogatásáért és együttműködéséért” – mondta Tomáš Drucker oktatási miniszter.

A minisztérium kapcsolatban áll a rendőrséggel és a belügyminisztériummal, és figyelemmel kíséri a helyzetet. A miniszter szerint az ilyen típusú támadások világosan megmutatják, miért kell növelni az állam ellenálló képességét a hibrid fenyegetésekkel szemben.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban