Na hlavný obsah

Közel 1000 iskolában volt bombariadó

A rendőrség aktuális (keddi) nyilvántartása szerint összesen 995 iskolában volt bombariadó. A bombariadó továbbá 110 bankot érintett és 40 elektronikai szaküzletet. A rendőrség erről a közösségi oldalán tájékoztatott.

Közel 1000 iskolában volt bombariadó
Foto: Facebook

„A bombaveszély extrém méreteket ölt. A rendőrség teljes erőbedobással dolgozik, ellenőrzi az iskolák biztonságát, és próbálja azonosítani a tettest” – állapították meg.

Mint elmondták, Pozsony megyében 84 iskolát érint az ügy, Trencsén megyében 111-et, Nyitra megyében pedig 207-et. Nagyszombat megyében 105 iskolában van bombariadó, Eperjes megyében 125-ben, Kassa megyében pedig 107-ben. Besztercebánya megyében ez a szám 62, Zsolna megyében pedig 194.

„Ezt a szervezett műveletet a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség vizsgálja, amely terrorista cselekmény különösen súlyos bűntette miatt büntetőeljárást indított az ügyben. Az elkövető 20-25 év vagy életfogytiglani szabadságvesztésre számíthat” – közölte a rendőrség. Hozzátette: intenzíven dolgoznak az e-mailek feladójának felkutatásán.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban