Na hlavný obsah

Mózes Szabolcs: „Felkiáltójel kell, hogy legyen, hogy a miniszterelnökre rálőttek”

A Magyar Szövetség elnökségi tagja szerint meg kell fékezni a polarizációt és a gyűlöletbeszédet, hogy a szerdaihoz hasonló támadások ne ismétlődjenek meg.

Mózes Szabolcs: „Felkiáltójel kell, hogy legyen, hogy a miniszterelnökre rálőttek”
Egy férfi szlovák zászlóval a besztercebányai kórház előtt ahová Robert Fico miniszterelnököt szállították az ellene elkövetet merénylet után. Foto: SITA/AP/Erdős Dénes

Szerda délutántól Szlovákiában minden egy szomorú eseményről szól: merényletet követtek el a miniszterelnök ellen. Robert Ficóra egy 71 éves lévai férfi lőtt ötször. A kormányfőt órákon át műtötték, a szerdán esti hírek alapján életveszélyes állapotban volt, most azonban arról beszélnek, hogy stabil az állapota.

Többen is úgy vélik, hogy az ország történetének legsúlyosabb merényletéhez az évek óta tapasztalt társadalmi polarizáció vezetett. Így gondolja Mózes Szabolcs is, a Magyar Szövetség elnökségi tagja, aki úgy gondolja, hogy a polarizáció a társadalmi feszültség csökkentése és megállítása nélkül „hideg polgárháború“ elé kell, hogy nézzünk.

Mózes Szabolcssal, a Magyar Szövetség elnökségi tagjával Molnár Norbert beszélgetett a Pátria rádió stúdiójában a merénylet következményeiről, a politikai és társadalmi életre való hatásairól és a szlovákiai magyarság polarizációjáról.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban