Na hlavný obsah

Több politikust is megfenyegettek a Fico elleni merénylet óta

Fokozott rendőri készültség van érvényben a szerdai merénylet óta.

Több politikust is megfenyegettek a Fico elleni merénylet óta
Rendőr a besztercebányai kórháznál. Foto: TASR/Ján Krošlák

A rendőrség jelenleg több olyan esetről is tud, amikor kormánytagokat, koalíciós és ellenzéki politikusokat fenyegettek meg, jelentette ki Ľubomír Solák országos rendőrfőkapitány.

Solák ugyanakkor megerősítette, hogy jelenleg nagy az igény a testőrökre a politikusok felől. Solák arról is beszélt, hogy a kormányfő elleni merénylet után megnőtt a hibrid fenyegetések száma a virtuális térben, ezért a rendőrség próbálja azonosítani azokat a személyeket, akik az interneten helyeslik a történteket, de mint mondta, ez nem könnyű feladat, mert a rendőrök jelenleg le vannak terhelve.

„Megpróbáljuk azonosítani azokat az embereket, akik olyan nézeteket képviselnek, amelyek támogatják ezt a cselekményt” – jegyezte meg, hozzátéve, hogy tucatnyi esetről van szó.

A rendőrök felügyelik a parlament valamennyi tagjának biztonságát. A televíziók és a napilapok körül is fokozták a felügyeletet. A rendőrség elnökségének vezetősége a Főügyészség által elrendelt hírzárlatra hivatkozva nem adott részletesebb tájékoztatást a szerdai incidensről.

Branislav Becík a Hlas politikusa és Nyitra megye elnöke büntetőfeljelentést tett a rendőrségen, mivel életveszélyes fenyegetés kapott. Megfenyegették, hogy lelövik – tájékoztatott Silvia Zeumerová, a megye szóvivője. Branislav Becík megyeelnök egyben parlamenti képviselő is, emellett a Hlas európai parlamenti választási listavezetője.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban