Na hlavný obsah

Mégsem kerül bezárásra a Hársfa utcai óvoda

A párkányi képviselő-testület a hétfői rendkívüli ülésen törölte a múlt héten elfogadott, nagy viszályt keltő határozatot.

Mégsem kerül bezárásra a Hársfa utcai óvoda
Demonstráció a Hársfa utcai óvoda bezárása ellen 2023. június 28-án. Foto: Facebook

Mégsem zárja be kapuit Párkány egyetlen teljesen magyar nyelvű óvodája. A Hársfa utcai óvoda bezárását múlt héten szavazták az önkormányzati képviselők. A döntés hatalmas felháborodást keltett, a szülők spontán tüntetést szerveztek a városháza előtt és kétezren írták alá a petíciót az óvoda megmentése érdekében.

Múlt héten a többség, kettő Szövetséges képviselővel együtt, még a magyar óvoda bezárása mellett voksolt racionális indokok miatt, azonban a hétfőre összehívott rendkívüli ülésen 12:0 arányú szavazással megszüntette a múlt heti határozatot a képviselő-testület.

Farkas Iván, Nyitra megyei képviselő állítása szerint a város polgármestere, Eugen Szabó már múlt csütörtökön aláírta a határozatot. A racionalizálás viszont továbbra is terítéken marad, az infláció és a háború miatt egekbe szökött energiaárak miatt egyre költségesebb az épületek működtetése így csökkentik a városban működő óvodák számát.

(paraméter, napunk)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Régió rovatban