Na hlavný obsah

Heger: A legjobb családbarát intézkedésnek tartom a garantált óvodai férőhelyet

A kormány jóváhagyott a fontos törvényjavaslatok sorában egy újabbat, amely bevezeti a szülők törvényes jogosultságát az óvodai férőhelyre, 2024 szeptemberétől a 4, míg 2025 szeptemberétől a 3 éves gyermekek számára - közölte Eduard Heger miniszterelnök.

Eduard Heger
Foto: SITA

Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök az egyik legjobb és leghatékonyabb családbarát intézkedésnek tartja a hároméves kortól garantált óvodai férőhelyet. Ezt a közösségi hálón jelentette ki.

„A kormány ma jóváhagyott a fontos törvényjavaslatok sorában egy újabbat, amely bevezeti a szülők törvényes jogosultságát az óvodai férőhelyre. 2024 szeptemberétől a négyéves gyermekek, 2025 szeptemberétől pedig a hároméves gyermekek számára“ – jegyezte meg a miniszterelnök.

Emlékeztetett, hogy a jogszabályt még a parlamentnek is jóvá kell hagynia. Ugyanilyen fontosnak nevezte, hogy a városoknak és az önkormányzatoknak fel kell készülniük a változásra.

„Csaknem 130 millió euró áll rendelkezésünkre erre a célra, hogy 12 ezer férőhelyet hozzunk létre a gyermekek számára Szlovákia-szerte“ – tette hozzá Heger.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban