Na hlavný obsah

Haladnak előre az oroszok Bahmutnál

A hónapok óta ostrom alatt álló város körül most is folyamatosak a harcok. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elismerte, a helyzet Bahmutban ingatag, de a csapatok kitartanak.

IIllusztrációs felvétel
Foto: twitter/ @Militarylandnet

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Bahmutot az ukránok „erődjének” nevezte. A szomszédos városból, Csasohov Jarból azonban menekülnek a civilek. Kisbuszokkal viszik el azokat, akik menni akarnak.

„A bombázás ijesztő, el kell menekülnünk. Szeretném látni az unokámat, aki ott lakik, ahova megyünk, Lvivben. Reméljük, hogy az ukrán hadsereg harcolni fog értünk és legyőzi az oroszokat. És akkor egész biztosan visszajövünk,“ mondta egy ukrán asszony.

Később az ukrán elnök elismerte, hogy a helyzet Bahmutban veszélyes, de a csapatok kitartanak.

Közben három civil meghalt és sokan megsérültek a Donyeck megyében fekvő Pokrovszk városában, amikor az oroszok lebombáztak egy ötemeletes lakóházat. Több embert a romok alól kellett kimenteniük a tűzoltóknak.

Szerdán Kijevben járt a svéd miniszterelnök, és támogatást ígért Ukrajnának. Ulf Kristersson azonban azt is hozzátette, hogy a jövőbeni katonai támogatások egyensúlyban kell, hogy legyenek országa saját védelmi igényeivel.

(hu.euronews.com)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban