Na hlavný obsah

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

Kormánybukás után új víziók? A miniszterelnök Eduard Heger egyesítené a szlovák demokratikus pártokat. A magyarok is megpróbálkoznak a legnehezebbel? Egységet keres Simon Zsolt pártja a Szövetséggel? Robert Fico már a népszavazás utáni beszédét készíti elő.

Eduard Heger (OĽaNO) ügyvezető miniszterelnök mindent megtesz az előrehozott parlamenti választás elkerülése érdekében, ugyanakkor „egykori” koalíciós partnerei továbbra is az szlovák politika „újraindítására” voksolnak. Boris Kollár a TA3 hírtelevízió politikai vitaműsorában vasárnap kijelentette, nem tud arról, amire Juraj Šeliga, a Za ľudí parlamenti képviselője már a szombaton utalt, miszerint a Heger vezette tárgyalásokból körvonalazódna egy újraalkotott kormány képe.

A Simon Zsolt vezette Magyar Fórum megszólította a Szövetséget, hogy tárgyaljanak az „egységes magyar választási lista kialakításának lehetőségéről.” Simon Zsolt az elmúlt időszakban sokat bírálta a Szövetséget, és még az októberi megyei és helyhatósági választások után is úgy nyilatkozott, nem fogja keresni az utat, hogy csatlakozzon a Szövetséghez.

Robert Fico Zuzana Čaputovát támadja újfent, a SMER elnöke az előrehozott választásról szóló népszavazás meghiúsításával vádolja az államfőt. Több szakértő szerint is a SMER elnöke ezzel mintegy predesztinálja a népszavazás meghiúsulásának okait, tekintve, hogy jelenleg különösen alacsony a népszavazás népszerűsége.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban