Na hlavný obsah

Robert Fico felülvizsgálná bizonyos egyetemi szakok fenntartását

Robert Fico miniszterelnök úgy gondolja nagyobb hangsúlyt kellene fektetni az államünnepekhez kötődő hagyományokra az iskolákban. A miniszterelnök csütörtöki sajtótájékoztatója során úgy fogalmazott, bár Szlovákia azon EU-s országok közé tartozik, ahol a legtöbb államünnep miatt elrendelt munkaszüneti nap van, az állampolgárokból hiányzik, szavaival élve, „egyfajta egészséges hazaszeretet”.

Robert Fico felülvizsgálná bizonyos egyetemi szakok fenntartását
Foto: SITA/Diana Černak

A sajtótájékoztató során kitért a középfokú oktatás színvonalának emelésére is, mivel szerinte sokan kizárólag a diploma miatt mennek egyetemre és nem azért, hogy olyan munkaerőpiacon hasznosítható képességeket szerezzenek, melyeket akár a középiskolában is elsajátíthatnának.

Ezzel összefüggésben kiemelte, elképzelhető, hogy az illetékesek bevonásával mérlegelni fogják bizonyos egyetemi szakok megszüntetését.

Fico végezetül kitért arra is, hogy már folyamatban vannak a hatáskörörök átadásáról szóló egyeztetések Tomáš Drucker oktatásügyi miniszterrel a várhatóan jövő januárban megalakuló sport- és idegenforgalmi minisztériummal összefüggésben.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban