Na hlavný obsah

Heger: Az állami büdzsé implementációja a pénzügyi tárca legfőbb prioritása

Emlékeztetett: a költségvetés lényeges eleme az államigazgatásban, az oktatásügyben és az egészségügyben dolgozók béremelése.

Igor Matovič és Eduard Heger 2022. december 23-án
Foto: TASR

A pénzügyminisztérium legfőbb prioritása Eduard Heger kormányfő vezetése alatt, az elfogadott állami költségvetés implementációja lesz – mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Heger, miután Zuzana Čaputová államfő visszahívta miniszteri posztjáról a tárca vezetésével megbízott Igor Matovičot. Az államfő Matovič távozása után Hegert bízta meg a minisztérium vezetésével.

„Ez a költségvetés éppen azért precedens nélküli az ország történetében, mert széleskörű segítséget nyújt Szlovákia egészének” – mondta Heger.

Emlékeztetett: a december 22-én, csütörtökön jóváhagyott állami költségvetés lényeges eleme az államigazgatásban, az oktatásügyben és az egészségügyben dolgozók béremelése.

A következő megvalósítandó rész a befektetések, valamint a cégek, önkormányzatok és lakosok energiaköltségeinek kompenzálása.

Bár december 23-i dátummal Eduard Hegert bízták meg a pénzügyi tárca vezetésével, Marcel Klimek államtitkár fogja őt helyettesíteni.

Azt, hogy ki lehetne az új miniszter egy esetleges új kormány létrehozása esetén, Eduard Heger nem akarta kommentálni.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban