Na hlavný obsah

Támogatásra pályázhatnak az oktatási intézmények a Megújítási tervből

Az oktatási minisztérium ma négy felhívást tesz közzé a Megújítási tervből, közölte mai sajtótájékoztatóján Eduard Heger (OĽANO) kormányfő és Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter.

Támogatásra pályázhatnak az oktatási intézmények a Megújítási tervből

Az egyik jelentős támogatás az óvodák befogadóképességének növelésére szolgál. „A cél, hogy körülbelül 12 300 új férőhelyet teremtsünk az óvodákban” – közölte a miniszter. A támogatásra minden iskolafenntartó pályázhat. A pénzt felújításra, korszerűsítésre, új épületrészek építésére, iskolai étkezde építésére és iskolai kellékekre lehet költeni. Erre a célra a felhívásban 70 millió eurót különítettek el.

A másik felhívás az alapiskolák támogatására szolgál, és ezek befogadóképességét hivatott növelni. Erre a célra 34 millió eurót különítettek el. Minden iskolafenntartó pályázhat, a támogatást pedig ugyanarra lehet költeni, mint az óvodák esetében. A harmadik felhívás a két műszakos üzemmód eltörléséről szól. A miniszter szerint ez az intézkedés több mint 6300 tanulót érinthet, több mint 400 osztályban. A negyedik felhívás a középiskolák akadálymentesítésére szolgál. Erre 32 millió eurót szánnak. (TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban