Na hlavný obsah

Stormy Daniels pornószínésznő vallomást tett a Trump elleni perben

A vád szerint a republikánus elnökjelölt megvesztegette a 2016-os elnökválasztás előtt a színésznőt akivel többször létesített korábban szexuális kapcsolatot.

Stormy Daniels pornószínésznő vallomást tett a Trump elleni perben
Foto: TASR/AP/Elizabeth Williams

Stormy Daniels pornószínésznő kedden tanúként tett vallomást a Donald Trump volt elnök elleni perben, akit azzal vádolnak, hogy a színésznőt megvesztegette és üzleti feljegyzéseket is hamisított.

Stormy Daniels (valódi nevén Stephanie Clifford) vallomása várhatóan kulcsmomentum lesz a novemberben újraválasztásra pályázó exelnök ügyében.

Eszerint a 45 éves színésznő 2006-ban többször is szexuális kapcsolatot létesített Trumppal, aki akkor már házasságban élt jelenlegi feleségével, Melaniával.

Az exelnököt azzal vádolják, hogy üzleti feljegyzéseket hamisított, amikor állítólag 130 ezer dollárt fizetett a pornósztárnak hallgatásáért volt ügyvédjén, Michael Cohenen keresztül a 2016-os választás előtt. Trump tagadja, hogy szexuális kapcsolatot létesítettek volna, ügyvédje pedig kifogást nyújtott be a pornószínésznő beidézése ellen.

A volt elnök személyesen vett részt a keddi meghallgatáson. A bíró hétfőn pénzbírsággal sújtotta, mert megsértette az esküdtekre, tanúkra és a per más résztvevőire vonatkozó durva megjegyzések tilalmát.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban