Na hlavný obsah

Šutaj Eštok: Biztonsági ellenőrzésnek vetjük alá az iskolákat

Biztonsági ellenőrzést tart a belügyminisztérium az alap- és középiskolákban - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Matúš Šutaj Eštok belügyminiszter, miután tárgyalt Tomáš Drucker (mindketten Hlas-SD) oktatási miniszterrel.

Šutaj Eštok: Biztonsági ellenőrzésnek vetjük alá az iskolákat
Tomáš Drucker oktatásügyi miniszter (b) és Matúš Šutaj Eštok belügyminiszter (k) egy pozsonyi sajtótájékoztatón 2024. január 15-én. Foto: SITA/Milan Illík

Emellett kérdőívet állítanak össze a főiskolák és egyetemek számára. Mindként miniszter prioritásnak tartja a biztonságos iskolákat és a fiatalok mentális egészségét. Az átvilágítás eredményei alapján sorolják majd egyes biztonsági kategóriákba az iskolákat.

„Az operatív tevékenységünknek köszönhetően most is tudjuk, melyek a kockázatosabb helyek, és a biztonsági ellenőrzéstől konkrét adatokat és statisztikákat várunk, amelyek a segítségünkre lesznek” – vázolta Šutaj Eštok.

Az iskolák besorolása támpontot ad majd, hogyan kell hatékonyan és gazdaságosan reagálni a biztonsági helyzetre az egyes iskolákban. A főiskolák ellenőrzését az első negyedévben akarják előkészíteni.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban