Na hlavný obsah

Beszédet mondott a köztelevízióban a házelnök a bársonyos forradalom 34. évfordulóján

Peter Pellegrini arról beszélt, hogy vissza kell térni 89 novemberének örökségéhez.

Beszédet mondott a köztelevízióban a házelnök a bársonyos forradalom 34. évfordulóján
Foto: SITA/Kancelária NR SR

Peter Pellgerini házelnök, a HLAS-SD vezetője a bársonyos forradalom 34. évf. alkalmából pénteken a köztelevízióban elmondott rendkívüli beszédében e.m. így fogalmazott:

„1989 novembere megnyitotta a szabad vitának azt a terét, amelyre a társadalom annyira vágyott. Mára azonban a racionális párbeszédet felváltották a sértegetések, a közterületi agresszivitás és az intolerancia a politikában. Egyre nagyobb politikai vulgarizálódásnak lehetünk tanúi, amely nyilvánvalóan november tisztességes eszméinek tagadása. A szabad véleménynyilvánítás soha nem lehet puszta fegyver arra, hogy sértegetni vagy megalázni lehessen valakit.”

Peter Pellegrini kifejtette: „Van egy nagy vágyam: Ne osztozzunk és ne harcoljunk egymás ellen, mert az eredmény csak stagnáláshoz és elmaradottsághoz vezet. Térjünk vissza 89 novemberének örökségéhez … Építsünk együtt egy sikeres, modern, szabad, demokratikus, életképes és szociálisan igazságos Szlovákiát, amelyben jó élni. Így képzelték el az emberek, akik 34 évvel ezelőtt a tereken kulcsokat csörgettek…”– fogalmazott a parlament elnöke.

(TASR, RTVS)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban