Na hlavný obsah

Rendőri felügyelet alatt áll a levélben történő szavazást ellenőrző különleges választói bizottság

A rendőrség mintegy 6 500 tagja felügyeli az előrehozott parlamenti választások békés lebonyolítását. A külföldről érkező szavazólapokat összegyűjtő, a levélben történő szavazás ellenőrzést végző külön választási bizottság is rendőri felügyelet alatt áll

Rendőri felügyelet alatt áll a levélben történő szavazást ellenőrző különleges választói bizottság
Illusztrációs felvétel Foto: Shutterstock

 „A rendőrség járőrei a szavazóhelyiségek közelében lesznek, ahol szükség esetén segítséget nyújtanak a választási bizottságnak“ – tette hozzá a rendőrség. A járőrök megnövelt száma a választópolgárok a védelmet biztosítja a választások alatt és után is.

„A rendőrség biztonságos felügyelete és ellenőrzése alatt a szavazókörökön, a körzeti szavazóhelyiségeken és az Állami Választási Bizottságon kívül a levélszavazás külön választási bizottsága is működik, amely a külföldről érkező szavazatokat koncentrálja“ – – jegyezték meg, hozzátéve, hogy a koordinációt és a biztonsági helyzetet a nap folyamán a rendőrfőkapitány-helyettes is felügyeli.

Hozzátették, hogy minden olyan információt, amely a parlamenti választások esetleges megzavarására utal, azonnal jelenteni kell a rendőrségnek 158-as telefonszámon.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban