Na hlavný obsah

Bemutatták az államigazgatási szervek hibrid fenyegetésekről szóló elemzés eredményeit

A belügyminisztérium Hibrid Fenyegetések Elleni Küzdelem Központja bemutatta a kiválasztott államigazgatási szervek hibrid fenyegetésekkel szembeni sebezhetőségéről szóló elemzés nyilvános változatát. A dokumentum a hibrid műveletekkel szembeni hiányosságok feltérképezésére készült.

Bemutatták az államigazgatási szervek hibrid fenyegetésekről szóló elemzés eredményeit
Foto: Shutterstock

Az elkészült elemzés a belügyminisztérium, valamint több központi államigazgatási szerv és biztonsági szolgálat széles körű együttműködésének eredménye. Ez az első ilyen típusú dokumentum, amely átfogóan feltérképezi a szlovák államigazgatás hibrid fenyegetésekkel szembeni sebezhetőségét.

Az anyag egy bevezető fejezettel indul, amely az államigazgatáson belüli hibrid fenyegetések kezelésére szolgáló rendszer átfogó felépítését vizsgálja, és tartalmaz 22 további tematikus fejezetet, amelyek a hibrid fenyegetések konkrét eszközeinek sebezhetőségét elemzik.

Az elmúlt években a hibrid fenyegetések jelentik az egyik legnagyobb kihívást a biztonság területén, mind Szlovákiában, mind az Európai Unióban és a NATO-ban. Ennek oka, hogy megváltoztak az ellenséges szereplők érdekérvényesítési módszerei, valamint a technológia növekvő befolyása a társadalom minden területére.

A hibrid fenyegetésekről és a kapcsolódó témákról a www.hybridnehrozby.sk weboldalon találhatók további információk.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban