Na hlavný obsah

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

Az elmúlt héten a Smer és a Sme rodina pártok szinte pánikszerűen próbálták összehívni a parlament rendkívüli ülését, de ez nem jött össze nekik. Nem úgy, mint a szakértői kormánynak. Ódor Lajos úgy tűnik, valamit jól csinál, a megbízhatósági indexe már dobogós szintre ért. Egy hónappal a parlamenti választások előtt úgy tűnik a Robert Fico pártja verhetetlen, újabb Smer vezette kormány a láthatáron

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

Az elmúlt héten a Smer és a Sme rodina pártok szinte pánikszerűen törekedtek arra, hogy összehívják a parlament rendkívüli ülését. Boris Kollár és Robert Fico zaklatott sajtótájékoztatón panaszolták, hogy nem tudják megnyitni a rendkívüli parlamenti ülést Hamran István rendőrfőkapitány leváltásáról, kellő számú képviselői szavazatok hiányában.

A szakértői kormány vezetője, Ódor Lajos az ellene irányuló politikai támadások ellenére, úgy tűnik hitelesebb a tömegek számára, mint az eddigi kormányfők- – derül ki egy felmérésből. A korlátozott jogkörök ellenére a demokrata értékeket képviselő választópolgárok számára imponáló Ódor-kabinet szakmai felkészültsége és a higgadt és nyugodt kormányzás az előrehozott választásokig. A kormányfő rendkívüli parlamenti ülésen kíván két kormányhatározatot elfogadtatni.

Lassan célegyenesbe fordul az előrhozott választások előtti kampány. A közvéleménykutatások továbbra is a Smert artják a legesélyesebbnek a győzelemre, de az SNS-elnök, Andrej Danko kijelentése még okozhat némi fejfájást a Ficoéknak. A parlament korábbi házelnöke szerint a háttérben már megegyezett a Smer és a Hlas a miniszterelnöki pozícióról, ami szerint a Fico felajánlotta Pellegrininek a miniszterelnöki posztot a koalíciós partnerségért cserébe. Az OĽaNO-val való együttműködéstől a legtöbb párt elhatárolódik, a magyar politikai formációk támogatottsága pedig nem nagyon mozdult előre.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban