Na hlavný obsah

Ódor Lajos miniszterelnök szavazásra buzdította a külföldön élő szlovákiai állampolgárokat

Ódor Lajos miniszterelnök szavazásra buzdította a külföldön élő szlovákiai állampolgárokat a szeptemberi előrehozott parlamenti választáson. Meggyőződése, hogy minden szavazat fontos.

Ódor Lajos miniszterelnök szavazásra buzdította a külföldön élő szlovákiai állampolgárokat
Ódor Lajos Foto: SITA

Emlékeztetett, hogy augusztus 9-én jár le a határidő, ameddig kérvényezni lehet a külföldről való szavazást. A kérvényezésre levélben és elektronikus úton is lehetőség van.

„Annak ellenére, hogy sokan élnek külföldön, bízom benne, hogy őket is érdekli, milyen ország lesz Szlovákia“ – jelentette ki a miniszterelnök. Mint megjegyezte, a folyamat meglehetősen egyszerű, és nem igényel sok időt.

A Szlovák Köztársaság területén állandó lakhellyel nem rendelkező választópolgárok csak levélben szavazhatnak. A levélben történő szavazást azok a szlovákiai állandó lakóhellyel rendelkező választópolgárok is igénybe vehetik, akik a választások idején külföldön tartózkodnak, de nekik is meg kell adniuk egy címet, ahova elküldik majd a választási anyagokat.

Elektronikus úton a belügyminisztérium honlapján lehet kérni a levélszavazást. A minisztérium honlapján a levélben történő kérvényezéshez szükséges információk, valamint a cím, és a szükséges űrlap is megtalálható. A kérelmet legkésőbb 2023. augusztus 9-ig kell eljuttatni a Belügyminisztériumnak.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban