Na hlavný obsah

Demokrati: Súlyos a helyzet a gyermekorvosokkal, sürgős megoldásra van szükség

Északkelet-Szlovákiában is súlyos a helyzet a gyermekorvosokkal - közölte pénteki sajtótájékoztatóján Andrea Letanovská, a Demokrati párt listavezetője, miután meglátogatta a bártfai kórházat.

Demokrati: Súlyos a helyzet a gyermekorvosokkal, sürgős megoldásra van szükség
Balról az első Eduard Heger a Demokrati elnöke, Ján Budaj elnökségi tag, Andrea Letanovská alelnök, Karel Hirman elnökségi tag és Andrea Czocherová alelnök a párt sajtótájékoztatóján a pozsonyi Umelka Galériában 2023. július 3-án. Foto: SITA

A probléma megoldására szerinte nincs egyszerű megoldás, először azonban mielőbb stabilizálni kell a helyzetet. A párt rendkívüli parlamenti ülés összehívását tervezi.

Letanovská emlékeztetett, „a gyermekorvosok már most bejelentették, hogy ősszel nem vállalnak szolgálatot, és lehet, hogy a gyermekek harmada gyermekorvos nélkül marad.“

A Demokrati listavezetője bízik benne, hogy az egészségügyi tárca megtalálja a közös nyelvet az érintett felekkel. Jövő héten találkozik a kórházak társulásával és a kórházi orvosok és járóbeteg-szakrendelők képviselőivel.

„A helyzetnek rendeződnie kell, még mielőtt a gyerekek ősszel belépnek az iskolába, és kitör az influenzaszezon“ – állípította meg Letanovská.

Figyelmeztetett: a gyermekorvosok nagy része elérte a nyugdíjkorhatárt, és már nem vállal szolgálatot a járóbeteg-sürgősségi osztályon.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban