Na hlavný obsah

Belpolitikai összefoglaló Szilvássy Józseffel

Továbbra sem oldódott meg az önkormányzatok anyagi helyzete. Kampányol a Smer-SD: háttérhatalmak, sötét erők, s persze a mindenkori hatalmon lévő kormány tekintélyének aláásni a legfőbb témája. A legtöbb közéleti személyiség az elfogadás és a kölcsönös tisztelet jelentőségét hangsúlyozni a szombati szivárványos menet alkalmából.

A parlamentben szombaton sem sikerült megnyitni a kompenzációs intézkedésekről szóló rendkívüli ülést, noha erre több kísérletet is tettek a képviselők. Ami további hozzászólásokra adott teret Robert Ficonak aki folytatja ámokfutását és Orbán Viktort kívánja beérni alig 2 hónap alatt.

Szombat délután tartották a Szivárványos Pride-ot a pozsonyi Szabadság téren. Az eseményen a rendőrség több törvénysértést is regisztrált, a politikum egy része viszont pozitívan nyilatkozott. A Pride alkalmából Zuzana Čaputová köztársasági elnök azt írta a közösségi hálón, hogy az identitásbeli különbségek fontosak, de ennél is fontosabb az emberség, és az esemény kapcsán egymás tiszteletére szólított fel.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban