Na hlavný obsah

Az SaS továbbra is kész a pártvezetők kerekasztalára

Branislav Gröhling pártelnök azzal vádolja a kormánykoalíciós politikusokat, hogy továbbra is fokozzák a társadalmi feszültséget.

Az SaS továbbra is kész a pártvezetők kerekasztalára
Branislav Gröhling Foto: SITA

Branislav Gröhling pártelnök szerint pártja, az ellenzéki SaS továbbra is készen áll arra, hogy részt vegyen a pártvezetők kerekasztalán. A pártelnök egyben bírálta azokat a kormánykolíciós politikusokat, akik továbbra is fokozzák a társadalmi feszültséget, ezzel együtt pedig felszólította Robert Kaliňák védelmi minisztert, hogy, szavaival élve, „nyugtassa meg“ Andrej Dankot, azaz SNS elnökét.

Gröhling meglepőnek tartja, hogy a koalíciós politikusok nem akarnak részt venni egy olyan hivatalos összejövetelen, melyet koalíciós társuk, Peter Pellegrini hívott össze.

A liberális pártelnök egyben arra is kitért, hogy az eredeti tervek szerint a parlamentnek kedden kellene tárgyalnia a Szlovák Rádió és Televízió jelenlegi formáját megszüntető törvényről, de hogy ez valóban így lesz-e az a koalíciós pártok délutáni találkozója után derül ki.

Végezetül felszólította a pártelnököket, hogy vegyenek részt a pártvezetők kerekasztalán annak érdekében, hogy közös megoldást dolgozhassanak ki a társadalom megnyugtatására.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban