Na hlavný obsah

Belpolitikai összefoglaló Szilvássy Józseffel

A belügyminisztere közösségi oldalán bírálta a rendfenntartó szervek munkásságát, ami már Hamran István országos rendőrfőkapitánynak is sok volt. Ha ez mindez önmagában nem lenne elég, a parlamenti képviselők a nyaralásukat is hajlandóak megszakítani, hogy még több borsot törjenek az Ódor-kabinet tárcavezetőinek orra alá. A választási kampány mindeközben újabb sebességbe kapcsolt ország szerte.

A helyzet odáig fajult, hogy Zuzana Čaputová államfő pénteken találkozott Ivan Šimko belügyminiszterrel. A tárcánál kialakult helyzetről már csütörtökön beszélt Ódor Lajos kormányfővel és Hamran István országos rendőrfőkapitánnyal.

Az előző kabinet ceruzája kissé vastagon fogott az egyes költségvetési tételek megítélésénél, ami most igencsak visszaüt. A Szlovákiai Városok és Falvak Társulása azt állítja, hogy a Heger-kabinet 108 millió eurót ígért az önkormányzatok számára.  Az Ódor-kabinet azonban figyelmeztetett, hogy a parlament időközben további nem tervezett törvényeket fogadott el, így nem tudja garantálni a kompenzáció kifizetését.

Eközben a lassan elviselhetetlenné váló nyári meleget olykor megtörő lágy szellő már nem a kampánygulyás illatát hozza magával, politikusaink ugyanis új trükköket eszeltek ki a választók megnyerésére.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban