Na hlavný obsah

Ódor: A cseh-szlovák kapcsolatok erősek, az együttműködés pedig megingathatatlan

Meg akarjuk tenni az első lépéseket annak érdekében, hogy már ebben az évben mérsékeljük a tehetségek tömeges távozását az országból. Ezt Ódor Lajos szlovák kormányfő mondta Prágában, a Csehország képviselőivel folytatott tárgyalást követően.

Ódor: A cseh-szlovák kapcsolatok erősek, az együttműködés pedig megingathatatlan
Ódor Lajos Foto: SITA

Az előkészített intézkedések célja, hogy növeljék a szlovák felsőoktatás minőségét – tájékoztatott a TASR tudósítója. Ódor Lajos emlékeztetett: a helyreállítási tervben egy olyan reform is szerepel, amely a felsőoktatás minőségének növelését tűzi ki célul. A kormányfő délután a prágai várban Petr Pavel cseh államfővel is találkozott. Ódor elmondása szerint többek között a félretájékoztatásról beszéltek.

Mindketten egyetértettek abban, hogy a „félretájékoztatást még a korai szakaszában el kell csípni, amikor még lehet vele valamit kezdeni.“ Pavel a két ország kapcsolatáról beszélt. „A cseh-szlovák kapcsolatok erősek, az együttműködés pedig megingathatatlan, függetlenül a politikai képviselet változásától” – írta a találkozó után a Twitter közösségi oldalán. Bár a mostani Ódor Lajos első hivatalos prágai útja, Fialával már többször találkozott, legutóbb múlt héten a pozsonyi visegrádi csúcson, melyen Szlovákia szimbolikusan átadta a V4 soros elnökségét, éppen Csehországnak.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban