Na hlavný obsah

Újabb fegyverraktárat számoltak fel magyar és szlovák rendőrök

Egy rózsahegyi műhelyben tucatnyi fegyvert, mintegy 70 fegyveralkatrészt és több gránátot foglaltak le – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

Foto: police.hu

A nyári rajkai rajtaütés után a magyar és a szlovák rendőrök ismét felszámoltak egy fegyverraktárat, ezúttal Szlovákiában: egy rózsahegyi műhelyben tucatnyi fegyvert, mintegy 70 fegyveralkatrészt és több gránátot foglaltak le – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

A nyári rajtaütést követően a Készenléti Rendőrség győri nyomozói folyamatosan együtt dolgoztak a szlovák Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) kollégáival.

A szlovák és a magyar nyomozóknak sikerült egy négytagú szlovák bandát beazonosítaniuk, amelyet fegyverek illegális átalakításával hoztak összefüggésbe.

Összehangolt nemzetközi akcióban április 19-én ütöttek rajtuk. Egyszerre három helyszínen csaptak le Szlovákiában: Nagyszombatban, Nyitrabányán és Rózsahegyen.

Az egyik férfi a szlovák büntetőeljárásban vizsgálati fogságba került, míg többi társa szabadlábon védekezik – áll a közleményben.

(MTI, police.hu)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban