Na hlavný obsah

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

Peter Kažimír jegybank elnököt bár bűnösnek mondta ki a bíróság első fokon, mégsem távozik posztjáról. Ismét előkerült a Rázsochy kórházterve. Simon Zsolt révbe ért pártjával?

A Specializált Büntetőbíróság bírája tegnap vesztegetés ügyében bűnösnek találta Peter Kažimírt, a Szlovák Nemzeti Bank elnökét. Bár a döntés még nem jogerős, több politikus, köztük az államfő és a megbízott kormányfő is távozásra szólította fel a jegybank elnökét.

Pozsony és Besztercebánya megye vezetősége még márciusban felszólította a kormányfőt, valamint az egészségügyi minisztérium vezetését, hogy végérvényesen nyilatkozzanak arról, vajon sikerül-e időben befejezni a pozsonyi Rázsochy kórház felépítésének projektjét, de a projekt körül még mindig rengeteg a kérdőjel és homály.

Közös listán indul a szeptemberi parlamenti választáson a Magyar Fórum, az Občianski demokrati Slovenska (ODS), a Demokratická strana (DS), a Strana rómskej koalície (SRK) és a most alakuló Za regióny párt. A Magyar Fórum úgy módosítja a nevét, hogy az összes párt szerepeljen benne, az április 14-én, pénteken aláírt együttműködési memorandumot húsvéti megállapodásnak nevezték el.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban