Na hlavný obsah

Orosz kézen a bahmuti városháza, Prigozsin szerint jogi értelemben övék a város

A város északi részén lévő AZOM ipari komplexum is teljesen orosz kézre került.

Orosz kézen a bahmuti városháza, Prigozsin szerint jogi értelemben övék a város
A kép illusztráció Foto: TASR/AP

Geolokalizált felvételek alapján az orosz csapatok kezére került az egykori városháza épülete Bahmutban.

Bahmut nyugati részét továbbra is elkeseredett harcokban védik az ukrán csapatok. A város védőinek vezetője szerint a harcok szüneteiben az ásásé a főszerep: minél mélyebb a lövészárok, annál jobban tudják tartani a vonalat.

A város északi részén lévő AZOM ipari komplexum is teljesen orosz kézre került, ukrán forrásokból olyan videó került ki a közösségi médiába, amelyen tüzérséggel lövik a gyárat.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szokásos esti videójában elítélte a kosztyantinivkai lakónegyed elleni, legalább hat halálos áldozatot követelő orosz rakétatámadást.

Zelenszkij beszédében azt is elismerte, hogy forró a helyzet az egész Donyec-medencében, Avdijivkánál, Marinkánál és leginkább Bahmutban.

Az orosz védelmi minisztérium egy olyan videót publikált, amelyen orosz tüzérek egy tarackkal lőnek. A brit védelmi minisztérium jelentése arról ír, hogy az orosz hadsereg veszteségei jelentős részben a harcokon kívül következtek be, alkohollal, rossz minőségű felszereléssel, a katonák nem megfelelő kiképzésével összefüggésben, vagy éppen kihűlés következtében.

(hu.euronews.com)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban