Na hlavný obsah

Az ukrán erők visszaverték az ellenséges támadásokat Bahmut irányában

Az ukrán erők visszaverték az orosz támadásokat a Donyeck megyei Bahmut irányában, a városban folytatódnak a harcok - számolt be hétfő este az ukrán vezérkar, amely szerint Oroszország nem hagy fel azon tervével, hogy elérje Donyeck és Luhanszk megyék közigazgatási határait.

Avgyijivka, Ukrajna 2023. március 13-án.
Foto: TASR/AP

Az ukrán erők visszaverték az ellenséges támadásokat a Donyeck megyei Bahmut irányában, magában a városban folytatódnak a harcok – számolt be március 13-i, hétfő esti helyzetjelentésében az ukrán vezérkar.

„Az orosz hadsereg erőfeszítéseit Donyeck megyében változatlanul főként Liman, Bahmut, Avgyijivka, Marjinka és Sahtarszk irányában végrehajtott támadó hadműveletekre összpontosítja, és nem hagy fel azzal a tervével, hogy elérje Donyeck és Luhanszk megyék közigazgatási határait” – írta közleményében a vezérkar.

A kijevi katonai vezetés adatai szerint az orosz erők a nap folyamán 29 légi és 6 rakétacsapást hajtottak végre Ukrajna területén. Csapást mértek az északkeleti Szumi megyében lévő Znob-Novhorodszke település agrárlíceumára, aminek következtében 1 civil életét vesztette, és 5 megsérült.

Két rakétával eltaláltak egy iskolát a Donyeck megyei Avgyijivkában is, ahol 1 helyi lakos vesztette életét.

Ezenfelül több mint 10 támadást hajtottak végre rakéta-sorozatvetőkkel.

Az ukrán légierő hétfőn 10 csapást mért orosz élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulásokra – derült ki a vezérkar közleményéből.

(MTI)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban