Na hlavný obsah

Potenciális partnerként tekint Heger új pártjára Sulík

Az SaS önállóan indul a választáson – szögezte le a párt elnöke Richard Sulík, aki Eduard Heger megbízott miniszterelnök Demokrati nevű új pártját lehetséges partnernek nevezte.

Eduard Heger (b) és Richard Sulík (j).
Foto: TASR

„Mi stabilitást és tapasztalatot kínálunk, korrupció és káosz nélkül. Meggyőződésem, hogy ezzel elegendő szavazót tudunk megszólítani” – jelentette ki Richard Sulík, az SaS elnöke, aláhúzva, hogy a liberálisok egyedül vágnak neki az előrehozott parlamenti választásoknak.

Az SaS elnöke szerint a túlzott pártegyesítési törekvések azt a veszélyt hordozzák magukban, hogy olyan emberek kerülnek egy csapatba, akik képtelenek az együttműködésre. Az SaS egységességét nevezte fontosnak a parlamenti munka és a kormányban való részvétel szempontjából.

„Ez már sokéves együttműködés” – mondta annak kapcsán, hogy az OKS jelöltjei is indulnak az SaS listáján.

Leszögezte, ha Eduard Heger vezetésével a Demokrati bejut a parlamentbe, az SaS potenciális partnernek fogja tekinteni. Egyúttal azt is megjegyezte, ha Heger fél évvel korábban hagyja ott az OĽaNO-t és pártot alapít, ma is működőképes kormánya lehetne.

„Az SaS négy miniszterével” – tette hozzá azzal, hogy ezt Heger határozatlanságának a számlájára írja.

Sulík szerint ha tűrhetetlen lesz a politikai helyzet az országban, Zuzana Čaputová államfő hivatalnokkormányt nevezhet ki.

„Én nem tartok attól, hogy most ellenőrizhetetlen helyzet alakul ki” – fűzte hozzá Richard Sulík egyúttal megjegyezve, hogy a szeptemberi előtehozott választásokról megállapodás született, az ügy le van zárva.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban