Na hlavný obsah

Hlas-SD: Heger átverte a választókat, még van idő a júliusi választásra

Eduard Heger megbízott miniszterelnök átverte a választókat - jelentette ki a Hlas-SD, felszólítva Hegert, hogy OĽaNO-ból történt távozását követően teremtse meg a hivatalnokkormány kinevezésének, valamint az előrehozott választások lehető legkorábbi kiírásának feltételeit..

Richard Raši (b), Peter Pellegrini (k) és Erik Tomáš (j).
Foto: TASR

Eduard Heger megbízott miniszterelnök átverte a választókat – jelentette ki az ellenzéki, parlamenten kívüli Hlas-SD, amely felszólította Hegert, hogy OĽaNO-ból történt távozását követően teremtse meg a hivatalnokkormány kinevezésének, valamint az előrehozott választások lehető legkorábbi kiírásának feltételeit. Peter Pellegrini pártja egy esetleges júliusi időpontról beszél.

„A válsággal sújtott Szlovákia élén mától egy politikai hovatartozás és a parlamenti választások eredményeit tükröző törvényhozásbeli támogatottság nélküli leváltott miniszterelnök áll. Ráadásul két olyan tárcát is irányítása alatt tud, amelyek alapvetően érintik az emberek életét” – foglalt állást a párt. Hozzátették, két minisztérium van egy olyan személy kezében, akit csak a politikai posztja érdekel. A párt Hegert az amatőr garnitúra kudarcának és sötét múltjának megtestesítőjeként jellemezte.

Heger a közösségi hálón tett éjszakai bejegyzése mögött a Hlas-SD annak okát véli felfedezni, hogy végül miért a szeptemberi időpontot hagyták jóvá az előrehozott parlamenti választások vonatkozásában.

„Az a döntése, hogy röviddel éjfél előtt hozta nyilvánosságra bejegyzését, bizonyítja, hogy csalást követett el, mert attól tartott, hogy ha reggel tenné ugyanezt, akkor még a választási időszak lerövidítéséről és az ügyvezető kormány kinevezéséről beszélhettünk volna. Ezzel a lépésével Heger saját magát érte csaláson. Csalással indítani, majd a következő lélegzetvételnél demokratákról beszélni, a demokrácia megcsúfolása” – hangsúlyozta a Hlas-SD, egyúttal rámutatva arra, hogy immáron kifutottak a júniusi választások megtartásához szükséges minden egyes határidőből.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban