Na hlavný obsah

Közös magyar jelöltlistát szeretne a Magyar Fórum

Simon Zsolt pártjának a célja, hogy a lehető legtöbb dél-szlovákiai szavazót megnyerjék.

Közös magyar jelöltlistát szeretne a Magyar Fórum
Magyar Fórum párt egyik sajtótájékoztatója. Foto: TASR/Martin Baumann

Közös magyar jelöltlistát és választási pártot szeretne a Magyar Fórum, ahol a Szövetség jelöltjei mellett más magyar nemzetiségű, politikailag elkötelezett jelöltek is helyet kapnának. A Szövetség nem zárja ki a lehetőséget, hogy a Magyar Fórum jelöltjei szerepeljenek jelöltlistáján, az újabb választási párt létrehozását azonban rossz ötletnek tartják.

A Magyar Fórum elnöke, Simon Zsolt úgy nyilatkozott, a közös jelöltlistával az a céljuk, hogy a lehető legtöbb dél-szlovákiai szavazót megnyerjék, akik készek együttműködni a demokratikus pártokkal. Emellett azt is elmondta, hogy a múlt héten tárgyalt először Grendel Gábor parlamenti alelnökkel, valamint a Szövetség képviselőivel.

Utóbbit a Szövetség is megerősítette hozzátéve, hogy február elején újra tárgyalóasztalhoz ülnek majd Simonnal, az új választási párt létrehozását azonban többek között azért is elutasítják, mert szerintük a legutóbbi választás óta sikeresen működik a magyarok egységes képviselete önkormányzati és megyei szinten egyaránt.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban