Na hlavný obsah

Tovább segíti Ukrajnát az orosz agresszióval szembeni védekezésben egy tíz országból álló, Nagy-Britannia vezette csoport

Rishi Sunak szerint a tűzszüneti tárgyalások helyett Ukrajnának az ellentámadást kell tovább vinnie.

Tovább segíti Ukrajnát az orosz agresszióval szembeni védekezésben egy tíz országból álló, Nagy-Britannia vezette csoport
Foto: TASR/AP

Rgy tíz országból álló, Nagy-Britannia vezette csoport ígéretet tett arra, hogy tovább segíti Ukrajnát az orosz agresszióval szembeni védekezésben. Közös expedíciós erőt hoznak létre, hogy felgyorsítsák az orosz fenyegetésekre adott egységes választ.

A Litvániában tanácskozó vezetőktől az ukrán elnök hozzáférést kért a légvédelmi fegyverek lehető legszélesebb köréhez.

„Arra kérem Önöket, hogy növeljék a légvédelmi rendszerek szállítását országunknak, és segítsenek felgyorsítani a partnerek vonatkozó döntéseit. A teljes légvédelmi pajzs Ukrajna számára az egyik legsikeresebb lépés lesz az orosz agresszió ellen. Erre a lépésre most van szükség“ – mondta Zelenszkijt.

A brit miniszterelnök egyetért Volodimir Zelenszkij álláspontjával, Rishi Sunak szerint a tűzszüneti tárgyalások helyett Ukrajnának az ellentámadást kell tovább vinnie.

A csúcstechnológiás nyugati fegyverek nagy szerepet játszottak az ország elmúlt hónapokban elért harctéri sikereiben. A támogatás fenntartása azonban komoly kihívást jelent a Nyugat számára.

(euronews)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban