Na hlavný obsah

Magyarul is megjelent a Rozsnyói Bányászati Múzeum kiadványa

A Rozsnyói Bányászati Múzeum gyűjteményei című kiadványt még 2021-ben adta ki az intézmény.

Foto: banmuz.sk

Magyar nyelven is megjelent A Rozsnyói Bányászati Múzeum gyűjteményei (Zo zbierok Baníckeho múzea Rožňava) című kiadvány, amelyet tavaly adott ki az intézmény.

A múzeum 11 gyűjteményének legértékesebb kiállítási tárgyait bemutató könyvet december 20-án, kedden mutatják be. Az eseményen jelen lesznek a szerzők és a fordító – tájékoztatott a múzeum kulturális menedzsere, Mária Venenyová.

„A Rozsnyói Bányászati Múzeum gyűjteményében közel 40 ezer tárgy van, amelyeket a múzeum állandó vagy időszaki kiállításain láthatnak az érdeklődők, egy részüket pedig a múzeum raktárában tároljuk“ – mondta a múzeum igazgatója, Pavol Lackanič.

Az igazgató hozzátette, a kiadvány a 29 legértékesebb kiállítási tárgyat mutatja be részletesebben, a publikációt különféle tudományterületek szakértőivel közösen állították össze a múzeum munkatársai.

A kiadványt tavaly jelentette meg a múzeum, és a Nemzeti Kisebbségi Kulturális Alap anyagi támogatásának köszönhetően magyarra is lefordították.

„A magyar nyelvű szakirodalom rendkívül fontos, mivel vegyes etnikai környezetben működik a múzeumunk, olyan nyelvterületen, ahol nagy igény van erre“ – mondta Badin Gabriella múzeumpedagógus, a múzeum propagációs részlegének vezetője.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Régió rovatban