Na hlavný obsah

Egyre több külföldi válik a kényszermunka áldozatává Szlovákiában

A munkaerő-kizsákmányolás vagy a kizsákmányoló munkakörülmények fogalmát a szlovák jogszabályok nem határozzák meg - mutat rá az IOM.

Egyre több külföldi válik a kényszermunka áldozatává Szlovákiában
Foto: TASR

Egyre több külföldi válik a munkaerő-kizsákmányolás vagy a kényszermunka áldozatává Szlovákiában – figyelmeztet a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) szlovákiai képviselete, amely csütörtökön Pozsonyban szervez konferenciát a szlovákiai munkaerő-kizsákmányolás elleni küzdelem támogatására.

„A munkaerő-kizsákmányolás vagy a kizsákmányoló munkakörülmények fogalmát a szlovák jogszabályok nem határozzák meg“ – hívta fel a figyelmet Zuzana Vatráľová, a szervezet szlovákiai irodájának vezetője.

Hozzátette, „különböző források szerint a külföldiek is egyre inkább a kizsákmányoló munkakörülmények, a munkaerő-kizsákmányolás vagy a kényszermunka áldozataivá válnak Szlovákiában. E kiszolgáltatott csoportok – jelenleg elsősorban az ukrajnai háború elől menekülők – kizsákmányolása és diszkriminációja hatással van a munkavállalók egészségére és biztonságára, és ellentétes az emberi méltósággal“.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban