Na hlavný obsah

Korrupció miatt emelt vádat az ügyészség a volt magyar államtitkár ellen

Az ügyészség Völner Pál számára 8 év börtönbüntetést szabna ki.

Korrupció miatt emelt vádat az ügyészség a volt magyar államtitkár ellen
Foto: hir.ma

A magyarországi Központi Nyomozó Főügyészség ma korrupció mellett egyéb bűnelkövetések miatt vádat emelt a Magyar Bírósági Végrehajtói Karának elnöke Schadl György és további 21 személy, köztük a Fidesz párt tagja, a korábbi államtitkár, Völner Pál ellen. Az ügyészség Schadl számára 10, míg Völner számára 8 év börtönbüntetést szabna ki, emellett pedig tíz évre eltiltaná őket közfeladatok ellátásától, és pénzbírság kifizetésére lennének kötelezve.
A vádirat lényege szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke 2018 májusát megelőzően, korrupciós kapcsolatot alakított ki Völner Pállal, az Igazságügyi Minisztérium akkori parlamenti államtitkárával. Ennek keretében Schadl György jogtalan előnyként rendszeresen készpénzt – 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot – adott a politikusnak, aki ezért az államtitkári és miniszterhelyettesi pozíciójából eredő befolyását az őt vesztegető személy érdekeinek megfelelően gyakorolta.
Miután az ügy felszínre került, Völner lemondott államtitkári posztjáról, ám tagadja a vádakat. Ennek ellenére az ügyészség azt állítja, Schadl egészen 2018-től 2021 júliusáig korrupciós kapcsolatot tartott fenn Völnerrel. A Fidesz még tavaly december 7-én jelentette be, hogy felfüggesztik Völner mentelmi jogát, hogy tisztázhassa magát a törvény előtt.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban