Na hlavný obsah

Nincs meglepetés az Oroszország által szervezett ál-népszavazásokon

Az aktív háborús övezetben tartott referendumon 97 százalék felett van azok aránya, akik az Oroszországhoz való csatlakozás mellett döntöttek.

Nincs meglepetés az Oroszország által szervezett ál-népszavazásokon
Foto: TASR/AP

Az orosz állami média szerint a szavazatok egynegyedének megszámlálása után, mind a négy megszállt ukrajnai régióban 97 % felett van azok aránya, akik az Oroszországhoz való csatlakozás mellett voksoltak.

A megszállt Zaporizzsjai terület, a megszállt Herszon régió, az önjelölt Donyecki és Luhanszki Népköztársaság, ahol 5 napon át tartott az ál-népszavazás, aktív háborús övezetnek számít.

A brit védelmi minisztérium szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök valószínűleg napokon belül, már akárpénteken bejelenti Ukrajna megszállt régióinak Oroszországhoz csatolását.

Az ukrajnai háború kezdete óta Oroszország 158 milliárd euró bevételre tett szert a megnövekedett energiaexportból, amelynek felét az uniós országok fizették – figyelmeztetett Orbán Viktor magyar miniszterelnök. Hozzátette: az Oroszország elleni uniós szankciók Európának is hatalmas károkat okoznak.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban