Na hlavný obsah

A miniszterelnök csalódott az SaS döntése miatt

Heger szerint Sulíkék nem törődnek a szlovák állampolgárok sorsával.

A miniszterelnök csalódott az SaS döntése miatt
Foto: TASR

Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök csalódottságát fejezte ki az SaS párt reakciójával kapcsolatban arra, hogy amennyiben az OĽaNO párt javaslatai teljesülnének, Igor Matovič (OĽaNO ) lemondana pénzügyminiszeri tisztségéről. Heger úgy gondolja, ezzel az SaS azt bizonyítja, nem törődnek az ország és az állampolgárok sorsával, a rengeteg problémát okozó energiaválság idején.

Épp ezért javaslatot nyújtottunk be a párt számára, aminek célja a bajbajutott emberek megsegítése, amennyiben pedig elfogadták volna Igor Matovič visszalépne miniszteri posztjáról. „Csalódott vagyok az erre adott reakciójukkal kapcsolatban és úgy gondolom csak kibúvókat keresnek a felelősség alól“ – tette hozzá a miniszterelnök. Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter tegnap reggel nyújtotta be lemondását, a párt további szakminiszterei azonban Sulík javaslatára várhatóan csak jövő hét hétfőn mondanak le tisztségükről.

Zuzana Čaputová államfő tegnap felkérte Eduard Hegert, hogy mihamarabb találjon alkalmas képviselőket a megüresedett miniszteri posztokra, valamint, hogy dolgozzon ki egy megoldást arra az esetre, ha kisebbségi kormányzásra kerülne a sor.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban