Na hlavný obsah

A gazdasági miniszter távozásával az SPP vezetője is feláll székéből

Sulík arról is beszélt, hogy nem tudja arra kényszeríteni minisztériumában dolgozó államtitkárokat, hogy maradjanak a posztjukon.

A gazdasági miniszter távozásával az SPP vezetője is feláll székéből
Richard Prokypčák (b) a Szlovák Gázipari Vállalat, az SPP vezetője és Richard Sulík (j) az SaS elnöke és gazdasági miniszter. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Ha Richard Sulík távozik a gazdasági miniszteri posztról, akkor a Szlovák Gázipari Vállalat, az SPP vezetője, Richard Prokypčák is távozik. Az SaS vezetője ezt egy keddi sajtótájékoztatón mondta. A minisztériumában dolgozó államtitkárokkal kapcsolatban hozzátette, nem tudja kényszeríteni őket arra, hogy maradjanak a posztjukon. Kijelentette, hogy erőfeszítéseket tesz a gazdasági ágazat működésének zökkenőmentes megváltoztatása érdekében.

Meglepte, hogy sem Eduard Heger miniszterelnök, sem Igor Matovič az OĽANO-vezetője nem jelentette még be a lehetséges új miniszter nevét. Sulík kifejtette, hogy Prokypčák közölte vele, hogy lemondása után esetleg ő is távozik posztjáról. Ez azonban nem érintheti a kedvezményes gázárakról szóló, régóta fennálló megállapodásokat. Az ezzel kapcsolatos szükséges lépésekkel a kormánynak szerdán kell foglalkoznia – mondta.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban