Na hlavný obsah

Hárman a négyes koalíció mellett, a negyedik továbbra feltételeket szab

Utolsó pillanatban fog eldőlni a kormánykoalíció sorsa a miniszterelnök szerint.

Hárman a négyes koalíció mellett, a negyedik továbbra feltételeket szab
Richard Sulík (j) gazdasági miniszter üdvözli Eduard Heger (b) miniszterelnököt a pozsonyi parlamentben, 2022. június 28-án. Foto: TASR/Martin Baumann

Eduard Heger kormányfő és az OĽANO fő célja a négyes kormánykoalíció fenntartása. Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke szerint szintén az a legjobb politikai megoldás, ha jelenlegi kormánykoalíció kitölti a megbízatási idejét. Az SaS kitart amellett, hogy csak úgy folytatható a kormányzás, ha Igor Matovič pénzügyminiszter, az OĽANO elnöke távozik. Ellenkező esetben a liberális párt kilép a kormányból.

A kormánypártok Boris Kollár, a Sme rodina elnökének TA3 televízióban elhangzott szavaira reagáltak. A Sme rodina nem hajlandó kisebbségi kormányzásra, az ĽSNS képviselőinek esetleges külső támogatásával. Ilyen esetben előrehozott választás kihirdetését támogatná, és hivatalnokkormány kinevezése szintén elfogadhatatlan Kollár pártja számára. Eduard Heger szerint a kormánypártok nyáron folytatják a tárgyalásokat, ám feltételezése szerint a megoldás „az utolsó pillanatban” fog megszületni.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban