Na hlavný obsah

Heger: A közös fellépés mérsékli a gazdasági nehézségeket

A szlovák kormányfő kijelentette az uniós tagállamok csúcsértekezlete után, hogy minden tagállam gazdasága befolyosálja az Unió működését.

Heger: A közös fellépés mérsékli a gazdasági nehézségeket
Eduard Heger, szlovák kormányfő a rendkívüli EU-s csúcstalálkozón. Foto: TASR/AP

A közös fellépés és a koordináció a legjobb eszköz, amit az Európai Unió tagállamai bevethetnek a gazdasági nehézségek mérséklése érdekében – jelentette ki Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő péntek délután az EU tagállamok vezetőinek rendkívüli csúcsértekezletét követően. A találkozó második napjának egyik fő témája az egész Európát súlytó infláció volt. Az inlfációs nyomás mérséklésének egyik módja lehet a tagállamok vezetői által is támogatott közös földgázvásárlás.

„Tudatosítanunk kell, hogy egységes piacot alkotunk, és szem előtt kell tartanunk az összes tagállam gazdálkodását és államháztartását is, mert ezek nemcsak az euróra vannak hatással, hanem az egész EU működésére”

– mutatott rá Heger.

A gördülékeny együttműködés biztosítása érdekében az Európai Bizottság azt a feladatot kapta, hogy felügyelje a tagállamok közötti koordinációt, hogy ha egyes intézkedések jól működnek valahol, akkor az más országokat is azon rendeletek elfogadására ösztönözzön.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban