Na hlavný obsah

Hétfőn délután befejeződtek az orosz-ukrán béketárgyalások egy újabb etapja

Keddig technikai szünetet tartanak az orosz-ukrán béketárgyalás negyedik fordulójának résztvevői, jelentette be Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója.

Hétfőn délután befejeződtek az orosz-ukrán béketárgyalások egy újabb etapja
Foto: TASR

Tegnap az egyeztetések megkezdéséről az ukrán delegáció egyik tagja, Mihajlo Podoljak számolt be. Az elnöki iroda tanácsadója Twitter posztjában a következőket írta: „Tárgyalások. Negyedik forduló. Békéről, a fegyverek elhallgatásáról, a csapatok visszavonásáról és a biztonsági garanciákról.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök „jónak” értékelte Ukrajna küldöttségének munkáját az Oroszországgal folytatott tárgyalások során, hozzátéve, hogy a tárgyalások március 15-én folytatódnak
Mindeközben az orosz védelmi minisztérium nem zárja ki, hogy teljesen átvegye az ellenőrzést Ukrajna nagyobb lakott települései felett – közölte Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő hétfőn a sajtóval.

Hétfőn végre megindulhatott a civilek kimentése az oroszok által szétlőtt Mariupolból. A korábbi napokban is egy sor megállapodás született a humanitárius folyosók létesítéséről, de ezeket az oroszok nem tartották be. Állítólag 160 autónak sikerült elhagynia Mariupolt, és nyugat felé, Berdianszkon áthaladva Zaporizzsjába tartanak.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban