Na hlavný obsah

A belügyminiszter kategorikusan elutasítja Fico vádjait

Mikulec azt állítja, hogy nem avatkozott bele a nyomozók hatáskörébe, amivel a Smer-SD megvádolta.

A belügyminiszter kategorikusan elutasítja Fico vádjait
Roman Mikulec Foto: TASR

Roman Mikulec (OĽaNO) határozottan elutasítja, hogy a rendőrség vagy az ellenőrzési hivatal bármilyen vizsgálatát irányította volna. Azt állítja, hogy semmilyen módon nem avatkozott bele a nyomozók hatáskörébe. A belügyminiszter az ellenzéki Smer lépésére reagált, miután a párt tegnap javaslatot adott be a parlamentbe a tárcavezető visszahívására.

„Az, hogy Robert Fico a Szlovák Köztársaság Főügyészségének határozatából folytatásos olvasmányt csinált, és amikor neki megfelel, olyan ügyekkel vádol engem, amelyekkel kapcsolatban a bűnüldöző hatóságok már évekkel ezelőtt érdemi határozatokat hoztak, a bíróságok pedig az én javamra döntöttek, csak az alacsony színvonalat bizonyítja, valamint azt, hogy ez egy lejárató kampány”

– közölte a belügyminiszer.

Úgy véli, ezzel a kampánnyal nemcsak őt, hanem mindazokat le akarják járatni, akik a legmagasabb állami pozíciókat érintő korrupciós ügyek kivizsgálásán dolgoznak. Mikulec az állásfoglalásában smeres önbíráskodást emlegetett, emellett pedig kontextusból kiragadott információkat vagy féligazságokat hangoztat.

Robert Fico, a Smer elnöke csalónak nevezte Roman Mikulecet, valamint hatalmi jogkörrel való visszaéléssel és korrupcióval vádolta meg. A pártvezető hangsúlyozta, a rendkívüli parlamenti ülést a leváltás végett két napon belül össze kell hívni.

A Smer képviselői mellett a parlamenten kívüli Hlas párthoz tartozó független képviselők és a Tomáš Taraba körül csoportosuló független képviselők is aláírták az indítványt.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban