Na hlavný obsah

Comingoutolt a német katolikus egyház 125 alkalmazottja

Egy rendhagyó, eddig nem látott kampány keretében a német katolikus egyház 125 alkalmazottja, köztük papok és hitoktatók döntöttek úgy, hogy felvállalják szexuális irányultságukat, azonosítva magukat az LMBTQ+-közösség tagjaként.

Comingoutolt a német katolikus egyház 125 alkalmazottja
Foto: zeit.de

A hamburgi érsek tiszteletét fejezte ki a nyilvánosság elé álló alkalmazottak felé. Stefan szerint nem egyezik Jézus szellemiségével az olyan egyház, ahol az embereknek bujkálniuk kell nemi vagy szexuális identitásuk miatt.

A napokban pedig a meleg fiatalok elfogadására és támogatására buzdította a családokat Ferenc pápa szerdán elhangzott beszédében. A pápa nyíltan beszélt azokról a nehézségekről, amelyekkel a szülők szembesülhetnek nevelés során – beleértve a gyermekek homoszexualitását.

„A meleg gyermekek szüleinek nem szabadna ítélkezni; támogatást kell nyújtaniuk számukra”

A kérdést maga előtt görgető keresztény egyház egyre gyakrabban kénytelen konfrontálódni a társadalom hangjával, amely a másság elfogadása irányába terelné az egyházakat. A kérdés így már nem csak vallási, de egyházpolitikai töltettel is bír. Nem túlzás azt sem állítani, hogy a katolikus egyház a reformáció megjelenéséhez hasonló kihívások előtt áll. Ugyanakkor bár egyes hangok az LMBTQ+-közösség irányába való nyitásban az egyház halálát látják, szakértők ennél prózaibban értékelik a jelenséget.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban