Na hlavný obsah

Martina Holečková felszólította Pellegrinit, ne akadályozza a büntető törvénykönyv módosításának kézbesítését

Martina Holečková felszólította Peter Pellegrini házelnököt, hogy mielőbb kézbesítse a büntető törvénykönyv módosítását az igazságügyi minisztériumba, hogy annak tartalma elérhetővé váljon.

Martina Holečková felszólította Pellegrinit, ne akadályozza a büntető törvénykönyv módosításának kézbesítését
Foto: TASR Jakub Kotian

A KDH-s képviselő emlékeztetett, a parlament elnökének 21 napja van a törvény kézbesítésére. „Ha sor kerülne arra, hogy valamilyen módon elhúzza a kézbesítését, az pont olyan obstrukció lenne, amit Fico kormányfő már elkezdett azzal, hogy hat napig késleltette ennek a törvénymódosításnak az aláírását” – mondta Holečková az RTVS Szombati párbeszédek című műsorában.

Egyúttal méltatta Zuzana Čaputová államfő döntését, hogy bár aláírta a törvénymódosítást, mégis az Alkotmánybírósághoz fordul vele. A műsor másik vendége, Matúš Šutaj Eštok belügyminiszter szerint, ha az államfő aláírta a törvényt, az azt jelenti, hogy egyetért vele. Azt mondta, ha az elnök megvétózná, a koalíció kész lenne módosítani az egyes rendelkezéseket, mint például a nemi erőszak elévülési idejét. A belügyminiszter hozzátette, a koalíción belül folytatják az erről szóló vitát.

(tasr, új szó)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban