Na hlavný obsah

Az RTVS szakszervezeti képviselői nem értenek egyet a közmédia finanszírozásának csökkentésével

Az RTVS szakszervezeteinek képviselői nem értenek egyet a közmédia finanszírozásának csökkentésével, amely a kormány által jóváhagyott konszolidációs intézkedések részét képezi. A Martina Šimkovičová kulturális miniszterhez és a konszolidációs csomagot tárgyaló parlamenti képviselőkhöz címzett nyílt levélben arra figyelmeztetnek, hogy a hozzájárulás csökkentése aránytalan az RTVS működésének és feladatainak feltételeihez képest.

Az RTVS szakszervezeti képviselői nem értenek egyet a közmédia finanszírozásának csökkentésével
Foto: TASR/Michal Svítok

Rámutatnak, hogy az RTVS mintegy 55 millió euróval kevesebbet kap, ha az eredeti 0,17-ről 0,12 százalékra csökkentik a hozzájárulás mértékét. Az RTVS szakszervezeti képviselői szerint az ilyen csökkentés utáni juttatás nem tükrözi az intézmény valós szükségleteit. „Figyelmen kívül hagyja az összes termelési és műsorszolgáltatási költség növekedését, valamint a törvényes feladatok ellátását is“ – teszik hozzá.

Arra kérik a kormányt és a parlamentet, hogy az RTVS számára olyan feltételeket teremtsenek a finanszírozás tekintetében, hogy az színvonalasan el tudja látni feladatait.

A konszolidációs csomagot, beleértve az RTVS-t érintő intézkedést is, jelenleg tárgyalják a képviselők.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban